1. Startsida
  2. Vårt erbjudande
  3. Våra tjänster
  4. Verktyg–Miljökvalificera byggprodukter i databasen (BASTA)
Byggområde i Stockholm

Miljökvalificera byggprodukter i databasen (BASTA)

Synliggör dina byggprodukters miljöprestanda och håll dig i framkant kring marknadens tuffaste miljökrav. Gör medvetna materialval med hjälp av vår databas och dokumentera dessa i vår loggbokstjänst. Med BASTA:s loggbokstjänst får du en enkel överblick av byggnadens ingående produkter och material, praktisk vägledning i dina materialval samt information om cirkularitet.

BASTA är ett dotterbolag till IVL som tillhandahåller branschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. Du som kan dina produkter gör själv dina bedömningar medan vi garanterar trovärdigheten genom oberoende revisioner och stickprovskontroller. Vi hjälper dig också med rutiner och handledningar för hur du etablerar ett systematiskt arbetssätt för utfasning av oönskade ämnen.

Databasen är öppen och fritt tillgänglig via vår hemsida och vår loggbokstjänst. Dessutom delar vi din publicerade information med flera andra databaser på marknaden för produktval så att din produkts miljöprestanda syns där dina kunder gör sina materialval.

BASTA:s loggbokstjänst är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att dokumentera produktval i bygg- och anläggningsprojekt. Loggbokstjänsten är ett webbaserat verktyg som möjliggör för fastighetsägare, fastighetsförvaltare, fastighetsskötare, byggentreprenörer, arkitekter och byggkonstruktörer att dokumentera de produkter som används vid nyproduktion, ombyggnation och under förvaltningen av lokaler, byggnader och anläggningar. Verktyget är direkt kopplat till BASTA:s databas med registrerade produkter, vilket ger användarna praktisk vägledning till trygga produktval.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2023-03-06

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen